Scroll verder en klik onder het artikel op jou favoriete shop om direct te bestellen. Je kunt ook meerdere shops bezoeken en vergelijken!

FC Barcelona Uitshirt 2016/2017

Het nieuwe uitshirt van FC Barcelona is tegelijk gelanceerd met het nieuwe thuisshirt van de club. Ook bij het uitshirt was het design van het mogelijke shirt weer uitgelekt via verschillende forums. En niets was minder waar! Het was inderdaad het nieuwe design van de nieuwe uitshirts. Het uitshirt staat net als in het seizoen van 2013-2014 in het teken van de Catalaanse vlag. Toch komen er ook nog kleuren (Blaugrana) van het thuisshirt terug in het uitshirt. Ook van dit tenue is de hoofdsponsor Nike. In dit uitshirt zal de club de Barca de La Liga/Primera divisie, Copa del Rey en Champions League uitwedstrijden spelen.

Design

Het design van het nieuwe uitshirt van Barcelona is erg opvallend, het grootste deel van het shirt is goud/geel. De achterkant is echter voorzien van vier verticale rode banen. Het idee achter de algemene goudgele kleur van het shirt is dat dit staat voor de eenheid van de Catalanen. De rode verticale banen op de achterkant van het shirt staan voor de Catalaanse vlag welke ook vier rode banen bevat, de supporters van FC Barcelona dragen deze vlag vaak ook tijdens de wedstrijden van FC Barcelona om de club aan te moedigen. Het uitshirt van 2016-2017 heeft in tegenstelling tot het thuisshirt een ronde hals en de kraag in de kleuren van Blaugrana (kleuren van het thuisshirt). De binnenkant van het uitshirt bevat ook de uitspraak: ‘’Mes Que Un Club’’ (Meer dan een club) net zoals het thuisshirt. Aan de zijkanten van het shirt zijn verticale banen in het zwart die ook doorlopen in het bijpassende broekje. Op de nieuwe uitshirts van FC Barcelona mogen ook zeker de sponsors niet ontbreken! Op de linkermouw staat subsponsor BEKO en op het midden van het shirt (voorkant) staat de hoofdsponsor Qatar Airways. Verder vind je op de linkerborst het FC Barcelona (FCB) logo, en aan de rechterkant het logo van kledingsponsor Nike. Daarnaast vind je op de achterkant van het shirt het logo van Unicef. Het bijpassende broekje van het nieuwe uittenue is donkerblauw met aan de zijkanten een zwarte verticale baan, en ook op dit kledingstuk mogen de sponsor logo’s niet ontbreken. Aan de linkerzijde het Nike logo en aan de rechterzijde het club logo. De bijpassende sokken zijn net zoals het uitshirt helemaal goud/geel met het logo van Nike en de initialen van de club (FCB).

Technische Aspecten

Wat extra informatie over de nieuwe uitshirts van FC Barcelona, de uitshirts zijn net als het thuisshirt ook uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de Mesh en laser-cut ventilatie gaatjes. De shirts zijn gemaakt met een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vocht afvoerende eigenschappen. Het hele tenue is voor het grootste deel gemaakt van gerecycled polyester. Een leuk weetje, is dat er voor ieder tenue 18 gerecyclede plastic flessen worden gebruikt.

Op zoek naar iets anders?

Geen interesse in het FC Barcelona tenue uit 2017-2018? Je kunt hier ook het FC Barcelona tenue thuis 2017-2018 en FC Barcelona trainingspak kopen. Deze kun je kopen door op de linksboven aan de pagina te klikken.

Kenmerken

  • De 'Nike Dry-FIT' technologie
  • Het Nike- en Barcelona logo is geborduurd; het sponsorlogo geprint
  • Ronde hals
  • Geel shirt
  • Rode verticale banen op de achterkant
  • Materiaal: 100% polyester
  • Wasbaar op 30°C

Bedrukking

Wil je het FC Barcelona tenue laten bedrukken met de officiële letters? Dat kan bij een van onze aanbieders! Je kunt ervoor kiezen om een shirt met eigen naam te laten bedrukken of kiezen voor een van de Barcelona spelers.