Scroll verder en klik onder het artikel op jou favoriete shop om direct te bestellen. Je kunt ook meerdere shops bezoeken en vergelijken!

FC Barcelona Thuisshirt 2017/2018

Eindelijk is het zover, het nieuwe Barcelona thuisshirt voor 2017-2018 is officieel gelanceerd! Het design van de nieuwe shirts was al uitgelekt voor de officiele lanceerdatum, en dit bleek uiteindelijk ook het officiele design te zijn van het thuisshirt van Barcelona. Er is wel wat discussie over het nieuwe design, het thuisshirt van barcelona bevat namelijk vier horizontale rode banen en vijf horizontale blauwe banen. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de club dat het thuisshirt hierdoor gekenmerkt wordt. Deze banen zagen we eerder al wel terugkomen bij het rugby en atletiekteam van FC Barcelona. In dit thuisshirt speelt Barcelona de La Liga/Primera Division, Copa Del Rey en Championsleague thuiswedstrijden in Camp Nou tijdens het seizoen 2017-2018. De sponsor van de kleding is uiteraard Nike.

Design

Even wat meer over het design van het nieuwe thuisshirt, zoals eerder genoemd de horizontale rode en blauwe banen. Ook bevat het shirt een blauwe v-hals, en is de kraag van het shirt in de stijl van de vlag van Catalonië, ook wel La Senyera genoemd. Dit kun je zien aan de dunne gele en rode banen die over de kraag lopen. Aan de binnenkant van de kraag van het nieuwe thuisshirt van Barcelona staat: ‘’Mes Que Un Club’’ wat betekend: ‘’Meer dan een club’’. Het kenmerkende hieraan is dat deze uitspraak ook op alle stoeltjes staat van Camp Nou. De zijkanten van het shirt bevat een gele verticale baan, welke overloopt in het bijpassende broekje van het tenue en de mouwen zijn helemaal blauw. Op de linker mouw staat de subsponsor van de club, namelijk: BEKO, en op het midden van het shirt staat de hoofdsponsor van FC Barcelona, Qatar Airways. Daarnaast kun je op de linkerborst van het shirt het logo vinden van FC Barcelona en op de rechterborst van het shirt staat het logo van de kledingsponsor, Nike. Niet geheel onbelangrijk, de achterkant van het FC Barcelona thuisshirt. De achterkant van het shirt staat UNICEF.

De bedrukking voor het thuisshirt is ontworpen door Vasava, en het ontwerp gebaseerd op een modern gebouw in Barcelona die ontworpen is door Antoni Gaudi. Het nieuwe tenue van FC Barcelona is natuurlijk niet compleet zonder het voetbalbroekje en de kousen. Het voetbalbroekje is rood van kleur en heeft net als het thuisshirt een verticale baan, maar deze is blauw van kleur. Ook op het broekje staan de logo’s van FC Barcelona en kledingsponsor Nike op het broekje. De bijpassende kousen zijn blauw met een rode band aan de bovenkant. Op de sokken kun je ook weer het logo van Nike vinden, en daaronder FCB (initialen van FC Barcelona).

Technische Aspecten

Tot slot nog wat technische aspecten van het shirt. De thuisshirts van Barcelona hebben een speciaal Nike Dri-Fit systeem wat de spelers helpt om hun lichaam op temperatuur te houden tijdens de wedstrijd. Ook bevatten de shirts speciale mesh en laser-cut ventilatie gaatjes op plaatsen in het shirt waar ventilatie het meest nodig is. De mesh en laser-cut ventilatie gaatjes zijn onder de oksels, en aan de zijkanten van het shirt geplaatst. De stof van het shirt is een combinatie van katoen en gerecycled polyester. De reden dat hiervoor is gekozen, is omdat dit materiaal de meest vochtafvoerende eigenschappen heeft. Daarnaast is het hele tenue gemaakt van gerecycled polyester.

Op zoek naar iets anders?

Geen interesse in het FC Barcelona tenue thuis 2017-2018? Je kunt hier ook het FC Barcelona tenue uit 2017-2018 en FC Barcelona trainingspak kopen. Deze kun je kopen door op de links boven aan de pagina te klikken. Uiteraard zijn ook kindermaten leverbaar.

Kenmerken

  • De 'Nike Dry-FIT' technologie
  • Het Nike- en Barcelona logo is geborduurd; het sponsorlogo geprint
  • Kleine blauwe v-hals
  • Horizontale banen
  • Materiaal: 100% polyester
  • Wasbaar op 30°C

Bedrukking

Wil je het FC Barcelona tenue laten bedrukken met de officiële letters? Dat kan bij een van onze aanbieders! Je kunt ervoor kiezen om een shirt met eigen naam te laten bedrukken of kiezen voor een van de Barcelona spelers.