Scroll verder en klik onder het artikel op jou favoriete shop om direct te bestellen. Je kunt ook meerdere shops bezoeken en vergelijken!

FC Barcelona Thuisshirt 2018/2019

Vandaag is het nieuwe thuisshirt van voetbalclub FC Barcelona officieel gelanceerd door de club en kledingsponsor Nike. De Spaanse kampioenen hebben zich weten te plaatsen voor de Champions League. Het nieuwe thuisshirt dat is gelanceerd zullen we onder anderen zien tijdens de La Liga en tijdens de wedstrijden voor de Spaanse beker. De voetbalspelers zullen de thuiswedstrijden spelen in hun thuishaven Camp Nou. Daar zullen we dit nieuwe shirt ook voor het eerst zien. De eerste thuiswedstrijd die voetbalclub Barcelona zal spelen is tegen Deportivo. Het nieuwe thuisshirt is bekend gemaakt tijdens een evenement in het Olympisch dorp in Montjuic. Voor meer informatie over het design van het nieuwe thuisshirt kun je hieronder meer lezen.

Design

Kledingsponsor Nike is ook weer dit seizoen verantwoordelijk voor het nieuwe design van het nieuwe thuistenue voor voetbalclub FC Barcelona. Al sinds het jaar 1998 is Nike de kledingsponsor van de club. Het nieuwe thuistenue is dit seizoen gebaseerd op het bekende Nike Aeroswift template. Dit template is ook wel het WK template van sponsor Nike. Je kunt het Nike Aeroswift template herkennen aan de kraag. De kraag begint namelijk diagonaal en eindigt uiteindelijk recht. In de achterkant van de kraag is een mooi detail aanwezig. Daar kun je namelijk een strip vinden met de Catalaanse vlag. De mouwen van het shirt zien er ook weer flitsend uit dit seizoen, deze bevatten een soort zigzag patroon.

De basiskleur van het nieuwe thuistenue is net als elk seizoen blauw met rood. Dit seizoen heeft het thuisshirt 10 rode verticale banen over het shirt lopen en deze banen staan voor de tien verschillende districten in Barcelona. Voor de supporters van de voetbalclub is het belangrijk dat dit shirt gedragen wordt. Het shirt is namelijk een eerbetoon aan de inwoners van de stad Barcelona. De mouwen van het nieuwe thuistenue hebben een blauwe kleur. Op de rechterkant van het shirt staat het logo van Nike. De Nike swoosh is geel van kleur. Op de andere kant van het shirt staat het logo van voetbalclub FC Barcelona. In Spanje gaat het heel erg goed met de voetbalclub, helaas is dit in Europa wel anders en gaat het al wat jaren erg moeizaam. De bedoeling is ook dat FC Barcelona in dit nieuwe thuistenue succes gaat behalen in de grote voetbaltoernooien van Europa. De hoofdsponsor van de club mag niet ontbreken op dit shirt. Het gaat om shirtsponsor Rakuten. Sinds het jaar 2017 staan zij op het shirt van de spaanse voetbalclub. Ook op de mouwen van het nieuwe thuisshirt staat spondor Beko.

Technische Aspecten

Het bijpassende voetbalbroekje van FC Barcelona is blauw van kleur en heeft geen naden zodat de voetbalspelers zich nog beter kunnen bewegen en betere resultaten zullen behalen. Op het voetbalbroekje zijn ook de logo’s van de sponsoren te vinden. De bijpassende voetbalsokken zijn rood en blauw net zoals het thuisshirt. Op de sokken staat ook BARCA geschreven, welke verwijst naar Barcelona.

Op zoek naar iets anders?

Geen interesse in het FC Barcelona tenue thuis 2018-2019? Je kunt hier ook het FC Barcelona tenue uit 2018-2019 en FC Barcelona trainingspak kopen. Deze kun je kopen door op de links boven aan de pagina te klikken. Uiteraard zijn ook kindermaten leverbaar.

Kenmerken

  • De 'Nike Dry-FIT' technologie
  • Het Nike- en Barcelona logo is geborduurd; het sponsorlogo geprint
  • Subtiele v-hals
  • Verticale banen
  • Naadloos
  • Catalaanse vlag in de kraag
  • Materiaal: 100% polyester
  • Wasbaar op 30°C

Bedrukking

Wil je het FC Barcelona tenue laten bedrukken met de officiële letters? Dat kan bij een van onze aanbieders! Je kunt ervoor kiezen om een shirt met eigen naam te laten bedrukken of kiezen voor een van de Barcelona spelers.